Articles

Retour à la boutique Het Mundaneum. Machine om te denken over de wereld

Het Mundaneum. Machine om te denken over de wereld

18,00

Rond het begin van de 20e eeuw begonnen Paul Otlet en Henri la Fontaine te dromen van een andere wereld: een wereld waarin kennis voor iedereen toegankelijk is, en een weg is naar universele vrede. Ze richtten het Mundaneum op om kennis te verzamelen en te verspreiden.

-
+

Samenvatting:

Rond het begin van de 20e eeuw begonnen Paul Otlet en Henri la Fontaine te dromen van een andere wereld: een wereld waarin kennis voor iedereen toegankelijk is, en een weg is naar universele vrede. Ze richtten het Mundaneum op om kennis te verzamelen en te verspreiden. Door talrijke projecten uit te voeren die gericht waren op de overdracht van kennis, trachtten ze hun ideaal van vrede te verwezenlijken. Door de wereld te classificeren, te documenteren, te delen, te federeren en te dromen, stelden ze zich een Wereldstad voor geheel gewijd aan universeel begrip.

Vandaag is het Mundaneum een internationaal gerenommeerd archief en museum van de Federatie Wallonië-Brussel. Het heeft het Europees erfgoedlabel gekregen en is opgenomen in het Memory of the World Register van UNESCO. De universalistische utopie die het belichaamde, blijft voortbestaan door een verzameling van 6 kilometer aan documenten en in de humanistische, pacifistische en universele waarden die tot de oprichting ervan hebben geleid.

Dit boek nodigt u uit om dit visionaire avontuur te ontdekken, evenals de vrouwen en mannen waardoor het mogelijk werd gemaakt: Paul Otlet, de vader van de informatiewetenschap en voorloper van het internet, Henri La Fontaine, Nobelprijswinnaar voor de Vrede, maar ook Léonie La Fontaine, een van de eerste Belgische feministen, en nog vele anderen. Een duik in de wereld van het Mundaneum is binnengaan in de “machine om te denken over de wereld”.

Kenmerken:

Auteurs: Jacques Gillen, Stéphanie Manfroid, Aurélie Montignie, Justine Stragier

Voorwoord: Alex Wright

Editie: Mundaneum

Datum van publicatie : 0.8.102022

Taal: NL

Aantal blz.: 144

Formaat: 160 x 230 mm

 

Poids0,433 kg

FAQs

Livraison
Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Phasellus gravida semper nisi. Duis leo. Sed mollis, eros et ultrices tempus, mauris ipsum aliquam libero, non adipiscing dolor urna a orci. Vivamus consectetuer hendrerit lacus.
Remboursement
Pellentesque dapibus hendrerit tortor. In dui magna, posuere eget, vestibulum et, tempor auctor, justo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Curabitur turpis. Nam at tortor in tellus interdum sagittis.Integer tincidunt. Praesent congue erat at massa. Suspendisse faucibus, nunc et pellentesque egestas, lacus ante convallis tellus, vitae iaculis lacus elit id tortor. Donec vitae orci sed dolor rutrum auctor. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus.

Tenez-vous au courant
de l'actualité du Mundaneum

Fondation
Henri La Fontaine

Contact

Rue de Nimy, 76 - 7000 Mons, Belgique
Téléphone : (0032) 065 31 53 43
Email : info@mundaneum.be
B.C.E.0451.247.562

Infos pratiques

Horaires

Accessibilité/PBS

Tarifs

Panier0
Il n'y a pas d'articles dans le panier !
Continuer les achats
0